rsvr.net Forums Homepage
Forum Home Forum Home > General Chat > Technical info
  New Posts New Posts RSS Feed - My baby SHUT down 😱
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login


My baby SHUT down 😱

 Post Reply Post Reply
Author
Message
Ice-mille View Drop Down
Moto GP Alien
Moto GP Alien
Avatar

Joined: 19 Aug 2016
Location: Iceland
Status: Offline
Points: 738
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ice-mille Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: My baby SHUT down 😱
    Posted: 26 Jul 2020 at 09:06

Shut down, Efi/Kickstand/Rpm light ON.

So bike shut down driving yesterday, EFI/Kickstand and Rpm light is solid on.
So tried to start again, nothing. It was not even priming, the fuel pump that is.
So pushed her home, lucky most downhill...... 😁

Once home, start with the simplest first, basic right?
Check fuses 30amp, all ok.
Sooo, well lights ok, brake, high/low, horn eyy ok.

So following power from ignition switch. Power every where, but to starter relay.
Aaaah aux fuses, well power on all but, these:
+12 Under ign.switch
Starter relay
Fuel inject. Relay.

So the fuel relay in the rear, has two large Orange wires going to front aux fuses.
Since there was power to the relay and not the fuse, and power to the relay comes from different wires in the loom. I switched out relay, and voilaa. We had lift off.

Thank god i had the wiring diagram, and read alot here😁

Well started and ....... boom EFI light. Dammn son...

So went for a drive on the duke, and suddenly i remebered, forgot to hook up the air sensor up front.

Well all good now and posted this in case someone, has troubles.

Thanks to all guys on the forum......

Drive safe
Shake'n bake
Back to Top
wigginsjp View Drop Down
Premium Member
Premium Member
Avatar

Joined: 11 Feb 2008
Location: calne
Status: Offline
Points: 2775
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote wigginsjp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Jul 2020 at 10:06
Good work and a top tip

I’ve done similar with switches, not realising I’d pulled the fuel pump plug apart in lifting the tank before.  A few of us have I should think 🤭 


Aprilia RSVR Factory 2007 V2 1060cc Big Bore
Aprilia RSVR Factory 2004 Race Bike
Kawasaki ZX10R 2007 Race Bike
Aprilia Tuono V4 1100 Factory 2020
www.apriliaperformance.co.uk
www.apworkshops.co.uk
Back to Top
426hemi View Drop Down
Premium Member
Premium Member

owner of the big bore!

Joined: 30 Mar 2012
Location: cannock
Status: Offline
Points: 5002
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote 426hemi Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Jul 2020 at 10:10
Yep I’ve done the pump connection, at least it got some oil round the engine before starting😏
Back to Top
Ice-mille View Drop Down
Moto GP Alien
Moto GP Alien
Avatar

Joined: 19 Aug 2016
Location: Iceland
Status: Offline
Points: 738
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ice-mille Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Jul 2020 at 13:11
Yes been there done that, but at least, we figuered it out😁
Shake'n bake
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.03
Copyright ©2001-2019 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.094 seconds.